Begin het avontuur

Kastelen Zomertour 2017

Kastelen werden vooral in de middeleeuwen gebouwd. Ze combineerden wonen met verdediging. Een versterkte woonplaats voor de heer of een edele en soms ook zijn gezin.


In Nederland waren ooit zo’n 3.500 kastelen. Nu is daar naar schatting nog 10% van over. Ruim 100 Nederlandse kastelen zijn voor publiek toegankelijk als musea, restaurant, hotel of evenementenlocatie. Kastelen spreken bij zowel volwassenen als kinderen tot de verbeelding. Hier kun je immers de geschiedenis beleven en zelfs bijna voelen. Dat de adellijke families in al hun pracht en praal hier woonden. Dat hier de ridders leefden die moesten voldoen aan alle zes ridderwaarden: moedig, sterk, wijs, ijverig, eervol en nobel. Vijftien van de meest bezochte kasteelmusea uit Nederland en Vlaanderen werken samen onder de naam Topkastelen.


Een bezoek aan een van de topkastelen is heel goed te combineren met een mooie fiets- of wandelroute. Op de flyer vindt u voor ieder kasteel een route, die u kunt printen of downloaden op www.topkastelen.com. Raadpleeg vóór uw bezoek de website van het betreffende kasteel voor openingstijden en wijze van toegang van de aangesloten topkastelen.

Kastelen-FB-2017